Marketing SCRUM

Wat is agile en scrum? Is scrum een hype of helpt de methodiek echt om als organisatie effectiever en efficiënter te kunnen werken? Kun je scrum ook inzetten in marketing processen?

Wat is agile en scrum?

Agile en scrum zijn uitdrukkingen die vaak als synoniemen worden gebruikt. Agile staat voor een iteratieve (stapsgewijze) aanpak van veranderingsprocessen met de focus op resultaat. De term scrum is afkomstig uit rugby. Scrum is een manier van spelhervatting na een kleine technische overtreding. Scrum is ook één van de agile methodieken ontstaan in de software ontwikkeling. Staan bij de watervalmethodieken (bijv. Prince2) professionalisering en standaardisering centraal, bij scrum is dit het creëren van waarde voor de business. De scrum-methode is goed geschikt voor het begeleiden van complexe veranderingen en/of activiteiten ook buiten de IT.

Lees verder op: www.cmotions.nl